Batai de cap in sistemul de prescriere prin reţeta electronică


Medicii şi farmaciştii vor fi învăţaţi, timp de două săptămâni, cum să folosească sistemul de prescriere prin reţeta electronică, iar până la sfârşitul săptămânii, fiecare judeţ trebuie să transmită Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate o situaţie privind farmaciile care nu au acces la internet.
Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a solicitat, marţi, într-o videoconferinţă, reprezentanţilor caselor de asigurări de sănătate şi a celor din direcţiile de sănătate publică să organizeze, în perioada următoare, şedinţe de pregătire şi informare pentru medicii prescriptori şi famaciştii care vor fi implicaţi în prescrierea reţetei electronice.

„Pentru implementarea acestui proces, cunoaşterea sistemului şi a modului său de funcţionare este esenţială. Aveţi la dispoziţie două săptămâni pentru a organiza aceste întâlniri. În tot acest timp, vom continua evaluarea sistemului din punct de vedere tehnic şi al dotărilor necesare pentru o bună funcţionare, astfel încât de la 1 iulie să putem începe implementarea” , a declarat Vasile Cepoi în cadrul videoconferinţei.