Ar putea muri din cauza propriilor lacrimi. Vezi de ce


O tanara femeie din Marea Britanie ar putea fi omorata de propriile lacrimi din cauza alergiei pe care o are la apa.

Katie Dell sufera de o forma rara de urticarie, care a mai fost intalnita la doar 35 de oameni din intreaga lume. Atunci cand plange, lacrimile ii provoaca rani asemenea arsurilor.

Femeia in varsta de 27 de ani s-a vazut nevoita chiar sa renunte la meseria sa de profesor de dans, pentru ca transpiratia ii provoca o reactie alergica dureroasa la nivelul pielii.

Boala, care in unele cazuri poate provoca un soc anafilactic letal, se inrautateste pe zi ce trece iar femeia se teme pentru viata ei.

„Uneori ma simt ca un prizonier in propria casa. Am zile in care pur si simplu vreau sa stau in pat si sa plang, dar nu pot sa fac asta. Cineva mi-a spus ca as putea muri dar nu vreau sa ma gandesc la cat mai am de trait. Pana se va gasi un leac va trebui sa traiesc cu boala”, spune Katie Dell.

Simptomele femeii au inceput sa apara la varsta de 16 ani, cand a suferit o operatie de scoatere a amigdalelor. Doctorii banuiesc ca penicilina care i-a fost administrata i-a redus nivelul de histamina din corp.

Sotul femeii, Andy, in varsta de 32 de ani, a renuntat la slujba pentru a avea grija de ea.

„Oamenii nu inteleg boala mea si se amuza atunci cand le spun ca eu nu pot sa fac dus. Starea mea se inrautateste dar nu vreau sa ma gandesc cum va fi peste 10 – 15 ani. Andy a fost uimitor si el ma ajuta sa fac lucrurile pe care eu nu pot sa le fac”, a spus Katie Dell.

Inca nu exista un tratament cunoscut pentru forma rara de urticarie de care sufera femeia, insa aceasta incearca noi medicamente pentru a controla boala.

„Acum iau medicamente folosite de pacientii care tocmai au suferit un transplant. Ele actioneaza in acelasi fel, adica ii spun corpului sa nu respinga apa care intra in contact cu pielea mea. Medicii vor ca in continuare sa iau medicamente specifice bolnavilor de cancer pentru a-mi intari sistemul imunitar. Urmatorul pas ar fi chimioterapia, dar nu vreau sa ajung acolo”, a mai spus Katie Dell.

Sursa: kanald.ro