Afla despre mesajele mute ale corpului tau


Comunicarea nonverbala este o modalitate de a transmite informatii, la fel ca si cuvintele, doar ca se realizeaza prin intermediul gesturilor, expresiilor faciale, atingerilor, contactului vizual, miscarilor corpului, utilizarii spatiului, posturii, artefactelor (haine, bijuterii, stilul parului, tatuaje etc), tonului, timbrului si volumul vocii, dar si utilizarii timpului.

„Comunicarea nonverbala inseamna tot ceea ce transmitem prin intermediul corpului nostru, fara cuvinte. Mesajele mute ale corpului uman. Postura corpului este definitorie pentru toate mesajele si situatiile. Indiferent daca esti la un interviu de angajare, negociere, vanzare, vorbit in public, politica. Postura corpului transmite cel mai bine starea ta interioara”, a explicat Mihaela Stroe, psiho-sociolog care l-a avut ca mentor pe Joe Navarro, fost agent FBI in divizia de analiza comportamentala si profesor la Academia FBI .

Psiho-sociologul a dat si cateva exemple pentru a intelege ce inseamna aceste mesaje nerostite. Spre exemplu, umerii lasati si capul plecat au semnificatii diferite in functie de context. Intr-un interviu de angajare inseamna ca persoana nu are incredere in sine si este foarte umila. In acelasi context capul sus si umerii drepti iti arata ca persoana este constienta de propria valoare.

Bratele incrucisate la piept au la fel semnificatii diferite: fie arata ca suntem inchisi in acel context de comunicare, fie ca ne este frig si dorim sa ne incalzim. Contextul determina semnificatiile mesajelor corpului. Nu exista o singura semnificatie a unui gest, ci multiple.

Strangerea de mana este primul contact fizic intre doi oameni si are un impact imens asupra comunicarii intre doi oameni. Exista mai multe tipuri de strangeri de mana si depinde de fiecare dintre noi sa foloseasca acea strangere de mana care il avantajeaza in acea situatie.

Privitul in ochi este extrem de folositor indiferent de context. Romanii nu prea il folosesc, insa in alte tari este extrem de popular.

Exista numeroase alte semnale, fie ca sunt transmise de cap, maini, degete, umeri, picioare.

Sursa: infoportal.rtv.net