A patra zi de proteste: Sute de persoane s-au adunat în pieţele marilor oraşe, scandând lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale


Sute de persoane s-au adunat şi astăzi pentru a protesta împotriva Guvernului şi a Preşedintelui. În ţară, protestatarii au început să se strângă în jurul orei 14.00. Până în momentul de faţă nu a fost raportat niciun incident.
La Ploieşti, aproximativ 80 de persoane protestează în centrul oraşului

Aproximativ 80 de persoane protestează, luni după-amiază, în centrul oraşului Ploieşti, scandând lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale, aceasta fiind a treia zi consecutivă de proteste la Ploieşti.

Protestatarii au început să se strângă în jurul orei 15.00 în parcul din faţa Palatului Administrativ din Ploieşti, unde au avut loc proteste şi sâmbătă şi duminică.
La ora transmiterii acestei ştiri, aproximativ 80 de persoane se află în centrul oraşului, scandând lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului. Zona este asigurată de jandarmi, care au montat garduri de protecţie la intrarea în Palatul Administrativ, unde-şi au sediile Prefectura Prahova, Primăria Ploieşti şi Consiliul Judeţean, dar şi pe marginea trotuarului din centrul Ploieştiului, pentru a împiedica accestul demonstranţilor pe carosabil.

Şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din Jandarmeria Română, Aurel Moise, a declarat, luni, că în 41 de localităţi din ţară au avut loc acţiuni de protest la care au participat 8.700 de persoane, peste 2.000 de jandarmi asigurând ordinea publică.

Aproximativ 50 de persoane protestează în faţa Prefecturii Constanţa

Aproximativ 50 de persoane protestează, luni după-amiază, în faţa Prefecturii Constanţa, scandând lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale, acţiunea desfăşurându-se fără incidente.

Oamenii scandează „Jos Băsescu!”, „Anticipate, anticipate!”, „Jos Guvernul!”, „Ieşi afară javră ordinară!”.

De asemenea, protestatarii poartă pancarte cu mesajele: „Să trăim bine, dar fără tine.”, „Voi ne-aţi umilit, noi ne-am reunit”, „Jos cenzura, jos tiranul, jos duşmanul poporului”.

Manifestarea a început în jurul orei 14.00, iar până în prezent s-a desfăşurat fără incidente.

Cu o zi în urmă, la Constanţa au ieşit în stradă câteva zeci de persoane.

A patra zi de proteste la Timişoara, aproximativ 70 de persoane s-au adunat în Piaţa Victoriei

Aproximativ 70 de persoane, majoritatea membri ai asociaţiilor de revoluţionari, s-au adunat, în jurul orei 14.00, în Piaţa Victoriei din Timişoara, manifestanţii afişând pancarte cu mesaje împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a premierului Emil Boc.

Protestatarii scandează „Hoţii, hoţii” şi „Băsescu nu uita, va veni şi vremea ta”.

Manifestanţii au afişat pancarte şi coli A4 pe care scrie „Adio tovarăşi”, „Cu Băsescu şi cu Boc a luat ţara foc”, „Jos Guvernul mafiot”.

Mitingul a fost aprobat de Primăria Timişoara, autorizaţia fiind valabilă între orele 14.00 şi 17.00.

Vineri seară, aproximativ 200 de persoane au participat în Piaţa Victoriei din Timişoara la un miting pentru susţinerea lui Raed Arafat, manifestarea neautorizată fiind anunţată prin intermediul reţelelor de socializare

Sâmbătă, aproximativ o sută de persoane, majoritatea revoluţionari, s-au adunat în Piaţa Victoriei din Timişoara, scandând „Jos Băsescu”, „Jos Guvernul Boc”. Duminică, manifestaţiile de la Timişoara au debutat în jurul orei 14.00, când în Piaţa Victoriei s-au adunat în jur de o sută de persoane, majoritatea revoluţionari. După ora 17.00, acestora li s-au alăturat suporteri ai echipei Poli Timişoara şi alte persoane, care după câteva minute de scandări au pornit în marş prin municipiu.

Peste 500 de persoane protestează la Slatina

Peste 500 de persoane protestează, luni seară, în faţa Prefecturii din Slatina, scandând lozinci împotriva Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu, în timp ce la Craiova au ieşit în stradă aproximativ 50 de oameni.

La Slatina, manifestaţia a început în jurul orei 16.00, protestatarii având parcarte cu mesaje precum „Băsescu criminal”, „Ne-au ciuruit”, „Jos mafia”.

Unul dintre protestatari are o cruce pe care scrie „Băsescu”.

Oamenii susţin că în următoarele ore nu vor părăsi Piaţa Prefecturii şi că aşteaptă la protest alte câteva sute de persoane.

În zonă sunt mobilizate câteva echipaje ale Jandarmeriei pentru a asigura ordinea publică.

La Craiova, aproximativ 50 de oameni s-au strâns în Piaţa Prefecturii, unde au scandat timp de câteva minute „Jos Băsescu”.

Protestele de la Craiova şi Slatina sunt neautorizate.