70 de detinuti din SUA, eliberati mai devreme. Motivul: 12 paznici au intrat simultan in concediu

70 de puscariasi din Las Vegas trebuie sa le multumeasca tocmai paznicilor pentru libertate.

Inchisoarea a hotarat sa-i elibereze mai devreme, desi mai aveau de executat din pedeapsa, dupa ce 12 paznici au intrat deodata in concediu medical, iar personalul ramas nu a mai putut face fata.

„Nu avem personal suficient pentru a continua sa ii pazim si nici bani ca sa platim ore suplimentare pentru zilele ramase neacoperite.”, a declarat Sgt. Tim Bedwell, politia Las Vegas.

Este explicatia simpla data de reprezentantii penitenciarului din Las Vegas, care a eliberat 70 de detinuti inchisi pentru infractiuni usoare. Asta dupa ce 12 gardieni, care ar fi acoperit aproape 50 de ture impreuna, au intrat in concediu medical. Si numarul lor tot creste… deloc intamplator.

Oamenii s-ar fi „imbolnavit” brusc dupa ce s-a zvonit ca inchisoarea isi va reduce capacitatea si va concedia o parte din angajati. Ipoteza negata insa oficial.

Michael Yarter, Asociatia Politistilor Las Vegas: „Indiferent ce motive medicale au avut, fiecare a fost pe cont propriu. Noi nu am tolera asa ceva.”

Infractorii eliberati au fost selectionati in functie de timpul ramas din sentinta, in medie cateva luni. Localnicii nu au insa de ce se teme…

Sgt. Tim Bedwell, Politia Las Vegas: „Infractorilor le transmitem ca mai avem loc in celule, avem parteneriate cu alte inchisori si daca vor fi arestati in Las Vegas si condamnati la inchisoare, aici vor ajunge.”

Inchisoarea din Las Vegas are un deficit de 33 de milioane de dolari. Asa ca primarul orasului a propus un plan economic, care ar insemna inghetarea primelor si a beneficiilor pentru angajati.

Sursa: Pro TV