150.000 de turisti la mare in cel mai aglomerat weekend din 2012. Imagini cu spectacolul de pe plaja

Aglomeratie la mare in cele mai fierbinti zile de pana acum. Pe litoral, varful de sezon din luna lui cuptor a adus la plaja peste 100 de mii de turisti.

Spre mare, mergeti linistiti pe autostrada A2 pana la Cernavoda. De aici insa incep problemele pana la Basarabi.

Daca vreti sa ajungeti in sudul litoralului, in Barasabi virati dreapta spre bucata de autostrada deja construita, care va scoate la Agigea.

Cine vrea sa ajunga insa la Mamaia isi continua drumul spre Valul lui Traian. Atentie: la iesirea din aceasta localitate se reface drumul catre statiunile din sud si nu exista marcaje rutiere.

„O tineam inainte daca nu vedeam. Marcajele sunt puse aiurea” se plange un sofer.

Daca treceti insa de aceste mici impedimente, prima statiune pe care o gasiti in drum este Eforie Nord. Fara o rezervare la hotel, preturile sunt foarte mari la receptie dar nu va speriati. Gasiti oferte de cazare la particulari.

Daca rezolvati si problema cazarii, va mai asteapta un hop, cozile la mancare.

La Eforie, daca vreti sa va luati ceva de mancare, trebuie sa va inarmati cu multa rabdare. La coada sunt sute de persoane care asteapta sa isi puna ceva in farfurie asa ca daca sunteti foarte flamanzi, trebuie sa asteptati cel putin o jumatate de ora

Nici in Costinesti nu veti scapa de aglomeratie. Cazare gasiti insa la fiecare poarta.

Mamaia gazduia vineri aproape 50 de mii de turisti. Camere libere nu mai gasiti decat la receptie, asa ca incercati la particulari. Pentru o noapte dati intre o suta si 250 de lei.

Nu conteaza toata aceasta nebunie cand vedeti marea sau daca aveti noroc curcubee deasupra, asa cum s-a intamplat joi seara in Mamaia.

curcubeu litoral

Fenomenul, destul de rar la malul marii, a aparut dupa o ploaie calda de vara.

Autoritatile spun ca sambata numarul turistilor se va dubla pentru ca multi abia acum se pornesc la drum. In Mamaia sunt deja 40 de mii de oameni, tot atatia si in Costinesti , 4 mii in Vama veche, 5 mii in Eforie, si alti aproape 10 mii in Neptun, Jupiter si Venus. Trebuie sa stiti ca doar cu foarte mult noroc va mai gasiti camere libere pentru weekend si oricum preturile sunt destul de mari.

In Mamaia, la 2 stele, o camera dubla costa intre 200 si 250 de lei, la 3 stele intre 300 si 350 de lei iar la 4 si 5 stele, chiar si o mie de lei. La Eforie e ceva mai ieftin, acolo o camera costa 150 – 200 de lei la 2 stele si cam 300 de lei la 3 stele. Pe plajele cu pretentii din Mamaia distractia a inceput inca de astazi. Sampaniile au fost puse la rece pentru un weekend fierbinte iar sezlongurile si baldachinele au fost deja rezervate.

 

Sursa: Mediafax