Zeci de mii de sirieni au ieşit în stradă. Manifestanţii cer demisia lui al-Assad: „Nu vom ceda, în pofida tancurilor voastre“

Zeci de mii de sirieni au ieşit în stradă. Manifestanţii cer demisia lui al-Assad: „Nu vom ceda, în pofida tancurilor voastre“

Manifestaţii au avut loc vineri în mai multe oraşe din Siria, organizate cu scopul de a reclama plecarea de la putere a preşedintelui Bashar al-Assad, relatează AFP. Secretarul general al ONU Ban Ki-moon i-a cerut, vineri, preşedintelui sirian să nu mai utilizeze armament greu în operaţiunile de reprimare a revoltei.

Ca în fiecare vineri de la începutul insurecţiei, în martie 2011, zeci de mii de sirieni au ieşit în stradă, în unele cazuri în grupuri mici, din cauza temerilor faţă de bombardamente, potrivit organizaţiei nonguvernamentale (ONG) Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, cu sediul în Marea Britanie.

„Nu vom ceda, în pofida tancurilor şi tunurilor voastre”, au scandat manifestanţii la Aassali, un cartier din sudul Damascului.

Forţe din cadrul regimului, care asimilează opoziţia cu terorismul, au fost masiv mobilizate. Astfel, intrările în Damasc erau închise, iar majoritatea cartierelor capitalei erau înţesate de baraje organizate de către serviciile de securitate, potrivit unui jurnalist AFP.

La Kafarzita (centru), unii manifestanţi, între care se aflau numeroşi copii, au scandat „Mai degrabă moarte decât umilire”, unul dintre laitmotivele militanţilor împotriva regimului, potrivit unor înregistrări video postate de către protestatari. Tonul era sfidător în provincia Deraa (sud). „Îngenunchem numai în faţa lui Allah” şi „Martirule, eşti un erou”, strigau participanţii la mitinguri.

Rami Abdel Rahmane, directorul ONG-ului sirian, care se sprijină pe o reţea de militanţi şi pe martori, a declarat că au avut loc manifestaţii în toate regiunile, mai puţin în cele vizate de „operaţiuni militare” şi cele „golite de locuitori”.

3 comments for “Zeci de mii de sirieni au ieşit în stradă. Manifestanţii cer demisia lui al-Assad: „Nu vom ceda, în pofida tancurilor voastre“

  1. 12 septembrie 2012 at 16:54

    Confruntările dintre rebeli şi forţele regimului condus de Bashar al-Assad continuă în Alep, cel de-al doilea oraş sirian ca mărime, unde armata guvernamentală se află în cea de-a patra zi de ofensivă, potrivit BBC.

  2. 22 septembrie 2012 at 15:00

    Manifestaţii au avut loc vineri în mai multe oraşe din Siria, organizate cu scopul de a reclama plecarea de la putere a preşedintelui Bashar al-Assad, relatează AFP . Secretarul general al ONU Ban Ki-moon i-a cerut, vineri, preşedintelui sirian să nu mai utilizeze armament greu în operaţiunile de reprimare a revoltei. Ca în fiecare vineri de la începutul insurecţiei, în martie 2011, zeci de mii de sirieni au ieşit în stradă, în unele cazuri în grupuri mici, din cauza temerilor faţă de bombardamente, potrivit organizaţiei nonguvernamentale (ONG) Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, cu sediul în Marea Britanie. „Nu vom ceda, în pofida tancurilor şi tunurilor voastre”, au scandat manifestanţii la Aassali, un cartier din sudul Damascului. Forţe din cadrul regimului, care asimilează opoziţia cu terorismul, au fost masiv mobilizate. Astfel, intrările în Damasc erau închise, iar majoritatea cartierelor capitalei erau înţesate de baraje organizate de către serviciile de securitate, potrivit unui jurnalist AFP. La Kafarzita (centru), unii manifestanţi, între care se aflau numeroşi copii, au scandat „Mai degrabă moarte decât umilire”, unul dintre laitmotivele militanţilor împotriva regimului, potrivit unor înregistrări video postate de către protestatari. Tonul era sfidător în provincia Deraa (sud). „Îngenunchem numai în faţa lui Allah” şi „Martirule, eşti un erou”, strigau participanţii la mitinguri. Rami Abdel Rahmane, directorul ONG-ului sirian, care se sprijină pe o reţea de militanţi şi pe martori, a declarat că au avut loc manifestaţii în toate regiunile, mai puţin în cele vizate de „operaţiuni militare” şi cele „golite de locuitori”.

  3. 5 octombrie 2012 at 11:15

    Armata israeliană a iniţiat cele mai ample manevre militare din ultimii ani, acţiune ce se desfăşoară în contextul tensiunilor cu Iranul şi al războiului civil din Siria, transmite Associated Press, citând oficiali militari israelieni sub acoperirea anonimatului, potrivit Agerpres.

Comments are closed.