Vladan si-a sunat un apropiat, imediat dupa atac, si a anuntat ca „a descarcat pistolul” in sotia sa

Unul dintre martorii citati in referatul prin care procurorii cer arestarea lui Gheorghe Vladan, identificat drept „E. D. G.”, a fost sunat de agresor la cateva minute dupa atac si anuntat de acesta ca „a descarcat pistolul” in sotia sa.

Apelul telefonic pe care il citeaza procurorii ar fi fost facut de Gheorghe Vladan luni, la ora 17.37, dupa cum indica telefonul martorului invocat.

In referatul cu propunerea de arestare a luiGheorghe Vladan, obtinut de MEDIAFAX, procurorii sustin ca Vladan este autorul atacului armat soldat cu doi morti si sase raniti si ca lasarea sa in libertate ar prezenta un pericol social concret pentru ordinea publica.

Bazandu-se pe declaratiile martorilor, procurorii afirma in referat ca barbatul a tras mai intai un foc in sotia sa, in zona pieptului, apoi alte trei focuri in cea de-a doua persoana pe care a ucis-o, casiera B. M., pe care a nimerit-o in piept si cap.

Atacatorul a tras apoi alte sapte focuri de arma in sase dintre persoanele aflate in salonul de cosmetica, astfel „consumand munitia aflata in incarcatorul pistolului„.

Potrivit documentului citat, cele sase persoane ranite au fost duse la Spitalul Floreasca si la Spitalul Elias.

Victima C.I.D. de 57 de ani, a prezentat o plaga impuscata la nivelul hemitoracelui drept. Victima S.M., de 51 de ani, a prezentat o plaga impuscata la nivelul toracelui si a bratului drept. Victima B.I. a prezentat plagi impuscate in zona inferioara a abdomenului„, scriu procurorii in referat despre cele trei persoane ranite care au ajuns la Spitalul Floreasca.

Referitor la cei dusi la Spitalul Elias, procurorii sustin ca „victima P.I., de 56 de ani, a prezentat o plaga prin impuscare la nivelul genunchiului stang, cu glont restant„, ca „victima R.G., de 40 de ani, a prezentat plagi impuscate la nivelul membrelor inferioare” si ca cel de-al saselea ranit, A.M., de 32 de ani, „a prezentat o plaga impuscata la nivelul toracelui„.

Procurorii sustin, bazandu-se pe depozitiile a cinci martori, faptul ca Vladan este autorul atacului, unii dintre cei audiati cunoscandu-l anterior, dar fac si o reconstituire a cazului, pe baza acelorasi declaratii. Astfel, unul dintre cei audiati sustine ca l-a vazut pe barbat iesind din salonul de cosmetica si mergand catre sediul Transelectrica din apropiere, unde s-a si predat. Un alt martor sustine ca l-a vazut pe agresor de afara, prin geamul salonului, „executand focuri de arma asupra persoanelor aflate in interior„.

Procurorii Parchetului inaltei Curti de Casatie si Justitie cer arestarea lui Gheorghe Vladan pentru omor calificat si deosebit de grav si pentru tentativa la aceasta fapta, pedeapsa pe care o risca fostul agent fiind inchisoarea pe viata sau intre 15 si 25 de ani.

Sursa: Mediafax