Victor Ponta: Dacă există sprijinul colegilor, sunt pregătit să îl solicit pentru a candida la prezidenţiale


Victor Ponta: Dacă există sprijinul colegilor, sunt pregătit să îl solicit pentru a candida la prezidenţiale

Update ora 18.05 – Premierul Victor Ponta a confirmat ipoteza că ar putea fi candidatul social – democraţilor la alegerile prezidenţiale.

Iată principalele declaraţii ale premierului:

– Am avut o discuţie informală cu toţi colegii noştri, am discutat în primul rând despre ce am făcut la guvernare şi despre campania electorală.

– Am hotărât calendarul Consiliului Naţional şi al Congresului. Cine va dori să candideze, trebuie să spună asta în august, în faţa Consiliului Naţional.

– Am spus că dacă există sprijinul colegilor, sunt pregătit ca în august să le solicit acest sprijin pentru a candida la alegerile prezidenţiale.

– Va fi un candidat comun al celor trei partide.

– Pregătim proiectul de ţară şi ceea ce ne dorim să facem în perioada următoare nu doar a mandatului parlamentar.

– Nu a făcut nimeni presiuni. Nu candidez că mă forţează cineva şi nici nu trebuie să mă las rugat.

-Proiectul meu personal este să fiu prim-ministru până în 2016

– Cea mai importantă temă de astăzi a fost ca toată lumea să tragă tare în campanie şi abia după aceea discutăm de prim-ministru.

– Nu a fost vorba despre nici măcar un singur ministru despre care să se spună că nu este bun. Au fost alte discuţii despre activitatea Guvernului.

– Legat de activitatea Primăriei Capitalei: Îl susţinem şi sprijinim în continuare pe Sorin Oprescu. Totul este ca proiectele mari ale Capitalei să nu fie blocate de nişte politruci.

Ştirea iniţială:

Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD, reunit în şedinţă informală la Orăştie, a decis, luni, ca Victor Ponta să fie singurul candidat al social-democraţilor la alegerile prezidenţiale de la sfârşitul acestui an, potrivit unor surse participante la discuţii.

Anunţul formal urmează să fie făcut la Consiliul Naţional din 1 august, au mai declarat sursele citate.

Mai mult, potrivit unor surse, inclusiv Mircea Geoană sprijină candidatura lui Victor Ponta la prezidenţiale.