„Va implor sa ma duceti la medic”. Au pretuit mai mult confortul cainelui decat viata copilului

Un cuplu care nu si-a dus copilul la medic pentru a fi tratat de cancer, pe motiv ca nu-si puteau permite costul tratamentului, este acuzat de omor prin imprudenta.

Willie Robinson a murit in anul 2008, la opt ani, de cancer la sistemul limfatic, in timp ce-si implora parintii sa-l duca la medic, spun procurorii. Tot anchetatorii spun ca daca baiatul ar fi fost tratat, sansele lui de recuperare totala erau de 96 la suta.

copil care a murit de cancer

Monica Hussing si William Robinson sustin ca nu si-au dus niciodata la medic copilul bolnav de cancer pentru ca nu aveau bani.

In schimb, cei doi parinti au facut rost de bani ca sa-si duca animalul de casa, un caine Pitbull, la veterinarul care i-a administrat un tratament impotriva puricilor.

Hussing, 37 ani si Robinson, 40, au fost arestati in Cleveland, Ohio, dar eliberati pe o cautiune de 150.000 de dolari fiecare.

Luni, cei doi parinti si-au recunoscut faptele in fata instantei si risca cate opt ani de inchisoare pentru omor prin imprudenta.

Avocatul femeii sustine ca Willie a murit pentru ca cei doi parinti, care mai au alti cinci copii, sunt saraci si nu au asigurare de sanatate. Acuzarea admite ca sistemul de sanatate nu a fost in favoarea baiatului, insa nu intelege cum parintii au scos instantaneu din buzunar 87 de dolari pentru veterinarul care l-a scapat pe cainele Petey de purici.

Parintii l-au ignorat total pe Willie cand acesta i-a implorat sa-l duca la medic pentru ca se simtea rau. Pe 22 martie 2008, copilul a ramas inconstient, iar acesta a fost momentul in care cei doi s-au decis sa-l duca la spital. Insa copilul era deja in ultima faza si a murit cateva ore mai tarziu.

Autoritatile au aflau ca niciunul din ceilalti copii ai cuplului nu a primit vreodata ingrijiri medicale si nu a fost niciodata la scoala.