Un profesor din Bangladesh va sta sase luni la inchisoare dupa ce a injurat guvernul pe Facebook

Un profesor universitar din Bangadlesh a fost condamnat la 6 luni de inchisoare, miercuri, dupa ce a scris pe Facebook ca doreste sa-l vada mort pe prim-ministrul Sheikh Hasina.

Curtea Superioara din Bangladesh si-a motivat decizia de a-l trimite pe profesorul M Ruhul Amin in inchisoare spunand ca acesta nu s-a supus unui ordin judecatoresc dat dupa remarcele facute pe Facebook.

Cum Amin, care preda Tehnologia Informatiei la Universitatea Jahangirnagar, este plecat intr-o calatorie in interes de serviciu in Australia, a fost judecat in lipsa.

Amin a fost condamnat pentru ca, in august anul trecut, dupa moartea intr-un accident rutier a unui cunoscut regizor din Bangladesh, Tareq Masud, a acuzat guvernul de neglijenta si l-a invinovatit pentru decesele in accidente rutiere. In plus, acesta a scris ca ii doreste moartea premierului Sheikh Hasina.

Judecatorii au cerut guvernului sa ia masuri pentru repatrierea lui Amin, pentru a-l putea aresta.

Potrivit autoritatilor, 4.000 de oameni mor anual in Bangladesh in accidente rutiere. Insa studiile independente arata ca numarul mortilor este mult mai mare.