Un barbat de 44 de ani a murit in arestul Politiei Capitalei. Politistii l-au gasit mort in celula

Un barbat de 44 de ani arestat pentru furt si aflat de o saptamana in greva foamei a murit intr-o celula de la Directia de Cercetari Penale, din Bucuresti.

Era inchis de luna trecuta si a incercat sa protesteze refuzand mancarea. Avea organismul slabit, iar in aceasta dimineata a suferit un stop cardiac.

Duba albastra a Instititului de medicina legala a iesit pe poarta arestului de la politia capitalei purtand trupul lui Anton Zaharia, un barbat de 44 de ani.

Fusese prins la furat, luna trecuta, si trimis in arest la sectia 5 din Bucuresti. Acum o saptamana, Anton s-a hotarat sa intre in greva foamei asa ca a fost mutat la arestul politiei capitalei, unde i se puteau acorda ingrijiri medicale. Astazi, a spus ca ii este rau si s-a prabusit in celula.

„Politistii aflati in serviciul de paza au chemat de urgenta medicul unitatii, care i-a acordat primul ajutor. Concomitent a fost solicitata si interventia unui echipaj SMURD. Din pacate, cand echipajul a ajuns nu se mai putea face nimic si a fost constatat decesul.” – Alexandru Nicolae, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei.

Dupa autopsie, specialistii vor stabili de ce inima lui a cedat. O saptamina de greva foamei, sub supraveghere medicala, nu ar trebui sa-i provoace moartea, spun doctorii. In aceasta perioada, detinutul este verificat, i se monitorizeaza starea de sanatate si, daca situatia este grava, el poate primi substante nutritive prin perfuzii. Numai daca refuza in scris sa fie sustinut, nu este ajutat. In cazul de astazi, toate acestea vor fi lamurite de procurori.

Intre timp, vestea mortii lui Anton a ajuns in judetul tulcea, unde locuieste singura lui ruda, o sora.

„Acum, astazi am auzit ca a murit, ca a decedat in arest la Bucuresti, in rest nu stiu nimic, nimic. Avea vreo trei-patru ani de cand n-a mai venit” – Florica Dabija, sora victimei.

Cercetarile au fost preluate de procurorii parchetului Bucuresti.

Sursa: Pro TV