Uiţi frecvent parolele? Apple pregăteşte o aplicaţie pentru accesarea conturilor prin recunoaşterea feţei


Săptămâna trecută, Apple a aplicat la oficiul de patentare al Statelor Unite pentru un nou software care permite utilizatorului să-şi poată debloca telefonul sau să acceseze conturi de email sau de pe reţelele de socializare prin recunoştere facială sau printr-o singură atingere, scrie Daily Mail.

Camera foto din dotarea aparatelor va surprinde automat imaginea utilizatorului care va fi comparată cu o imagine de profil a proprietarului iPhone-ului sau iPad-ului. Astfel apartul va şti dacă persoana are sau nu dreptul să intre pe cont. Pentru ca bateria aparatului să nu se termine prea repede, prin intermediul aplicaţiei vor fi analizate doar câteva detalii ale feţei, cum ar fi distanţa dintre ochi sau vârful nasului.
Un software similar există deja pe unele telefoane care folosesc sistemul de operare Android de la Google. Această soluţie este apreciată de publicul care trebuie să reţină în medie circa cinci parole şi două numere de telefon, conform unui studiu făcut de Trinity College din Dublin. Totuşi, soluţia software-ului nu este una sigură. La doar câteva zile după ce a fost lansată aplicaţia de recunoaştere a feţei de către sistemul Android, utilizatorii au reclamat că telefonul poate fi păcălit dacă în faţa camerei este ţinută o fotografie a proprietarului.