UE dă României 10 milioane euro pentru distribuirea de fructe în şcoli


România va primi din partea UE aproape zece milioane de euro pentru distribuirea de fructe şi legume în şcoli, în anul şcolar 2012-2013, potrivit unui proiect de decizie al Executivului european, informează Mediafax.

Alocarea de bani de către UE în cadrul programului de distribuire de fructe în şcoli – School Fruit Scheme – pentru anul şcolar 2012-2013 a fost aprobată de statele membre din Comitetul de Management. Astfel, Comisia urmează să adopte formal o decizie în următoarele săptămâni.

Finanţarea UE va fi de 90 de milioane de euro, sumă care va fi distribuită celor 24 de state membre care participă la acest program. Suedia, Finlanda şi Marea Britanie au decis să nu participe la acest program.

Principalii beneficiari ai acestor fonduri vor fi, în anul şcolar 2012-2013, Italia, care va primi 20,5 milioane de euro, urmată de Germania cu 11,6 milioane de euro şi România, cu 9,8 milioane de euro.

Printre beneficiarii importanţi de ajutor de la UE pentru distribuirea de fructe în şcoli se mai numără şi Polonia, cu 9,2 milioane de euro, Franţa cu 5,6 milioane de euro şi Spania, cu 4,8 milioane de euro.

Banii primiţi astfel de la UE sunt alocaţi în cadrul unui program de cofinanţare de către statele membre cu rate cuprinse între 50 şi 75%.