Udrea, despre proteste: Sunt absolut justificate. Eu am fost huiduită şi la meciul lui Bute


Elena Udrea crede că protestele din ţară sunt „absolut justificate”. Cu toate acestea, ministrul consideră că „soluţia nu este în niciun caz schimbarea lui Emil Boc cu Victor Ponta”. Udrea admite că PDL nu a comunicat suficient cu oamenii şi cu societatea civilă.

Acestea sunt primele declaraţii făcute de Elena Udrea despre protestele care au început în urmă cu o săptămână în ţară.

„Orice soluţie trebuie negociată, pe calea dialogului, exclus pe calea violenţelor”, a spus Udrea, care a adăugat că soluţiile trebuie să fie unele economice, în condiţiile în care România are un echilibru fragil.

Referitor la lozincile scandate de protestatari împotriva sa, Elena Udrea a declarat: „Eu am fost huiduită şi la meciul lui Bute”. Nemulţumirea manifestanţilor vizează în primul rând oamenii politici cunoscuţi, a apreciat ministrul.

Udrea a mai precizat că, momentan, nu există o alternativă politică credibilă şi că manifestaţiile vor continua atât timp cât oamenii vor considera că mai au lucruri de spus guvernanţilor şi clasei politice.

„Cred că în acest moment soluţia nu este să îl schimbi pe Boc cu Ponta, soluţia trebuie să rezulte dintr-un dialog constructiv putere-opoziţie-societate civilă. Poatre că nu am vorbit suficient cu oamenii, dar acest lucru nu s-a întâmplat din aroganţă, ci din lipsă de timp. Poate că unori nu am avut timp să vorbesc suficient nici cu familia mea, dar acest lucru nu este o scuză”, a precizat ministrul, citat de Mediafax.

Elena Udrea se află la Iaşi, unde ar urma să semneze, la Mitropolie, contractul de finanţare din fonduri europene pentru valorificarea turistică a Ansamblului Metropolitan din Iaşi.