Sfaturi! Carmen Brumă: Cum să nu ne îngrăşăm de sărbători


A încercat toate dietele, ştie ce e bine şi ce nu e bine să faci, iar sportul este pentru ea un mod de viaţă. Carmen Brumă vine în sprijinul femeilor care nu vor să ia prea multe kilograme în plus, în preajma Sărbătorilor de iarnă, şi le oferă câteva sfaturi chiar pe pagina ei de socializare.

„Despre îmbuibarea tradiţională cred că e bine să ştiţi următoarele:

1.Când încălziţi sarmalele faceţi-o într-un vas separat în care puneţi o cană de apă, astfel încât toată grăsimea care iese din ele să rămână în cratiţă. Nu uitaţi de ardeiul iute care are proprietatea de a creşte arderile 2-3 ore dupa masă, prin urmare consumaţi-l fără reţineri. O sarma din carne de porc gătită cu slănină poate ajunge la 250-300 de calorii, iar una din carne de pui sau curcan are 150-200 calorii. Dacă sarmalele pe care le-aţi consumat au fost foarte grase beţi după masă o cană cu ceai verde fierbinte. Conţine antioxidanţi, care împiedică formarea radicalilor liberi, şi are un uşor efect diuretic şi laxativ.

2. Alcoolul în exces, pe lângă alte neplăceri, vă poate aduce 2-3 kg în plus dacă nu mâncaţi nimic. Punem şi mâncarea la socoteală iar tragedia devine totală…

3. Băuturile alcoolice aperitive irită mucoasa gastrică şi vă creează o poftă de mâncare anormală care permite consumul unor cantităţi enorme de alimente.

4. Mişcarea zilnică este singura soluţie pe care o aveţi dacă vreţi să mâncaţi orice şi să nu vă îngrăşaţi.

5. Mersul la cumpărături nu trebuie trecut la capitolul mişcare ci la capitolul pericol dacă mă gândesc la ispitele frumos ambalate de pe rafturi. Tocmai de aceea ar trebui să plecaţi la supermarket cu burta plină, altfel veţi fi tentaţi să puneţi în coş o mulţime de lucruri interzise.

6. Un alt aliat al vostru în această perioadă este centimetrul. Măsuraţi-vă o dată la 3-4 zile pe stomacul gol şi „luaţi măsuri” dacă e cazul.

7. Nu consumaţi fructe pe lângă dulciurile tradiţionale ci în loc de acestea. Dacă mâncaţi cozonac sau prăjituri renunţaţi la fructe. Singura excepţie e ananasul crud care intensifică arderile şi ajută digestia”, ne sfătuieşte vedeta.