Rugăciuni pe iPhone şi iPad cu o aplicaţie lansată de Mănăstirea Curtea de Argeş

Rugăciuni pe iPhone şi iPad cu o aplicaţie lansată de Mănăstirea Curtea de Argeş

Credincioşii pot purta de acum rugăciunile cu ei, oriunde s-ar afla, mulţumită unei aplicaţii pentru iPhone şi iPad lansată de Mănăstirea Curtea de Argeş. Aceasta va include o colecţie numeroasă de rugăciuni şi acatiste, dar şi un planificator cu alarmă, informează Mediafax.

„Modul de trai modern este mai alert, avem mai multe responsabilităţi şi mai puţin timp liber, de aceea mulţi dintre noi mergem din ce în ce mai rar la biserică pentru a ne ruga. Credinţa noastră nu trebuie să pălească în absenţa unui cadru religios. Important este să ne îndreptăm gândurile către divinitate şi să ne rugăm, oriunde ne-am afla”, arată într-un comunicat Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului.

Cu aplicaţia gratuită „Mănăstirea Curtea de Argeş”, Biserica intră „în secolul XXI”, scrie comunicatul, adăugând că tehnologia reprezintă o oportunitate pentru credincioşi de a-şi păstra gândul îndreptat către divinitate fără prezenţa într-un cadru religios.

Aplicaţia include o colecţie numeroasă de rugăciuni şi acatiste, dar şi un planificator cu alarmă, care aminteşte ce rugăciune şi-a propus, la ora şi data setată de credincios.

Pe lângă toate acestea, utilizatorul va avea acces la cele mai noi ştiri ale Arhiepiscopiei Argeşului: hramuri, pelerinaje, acţiuni ale Bisericii Ortodoxe, întâlniri şi vizite ale înalţilor prelaţi, evenimente de caritate organizate de instituţiile Bisericii, regulamente noi, dar şi colaborări cu alte rituri.

„«Mănăstirea Curtea de Argeş» din iPhonul tău te va purta în altă lume deoarece aplicaţia conţine fotografii dar şi un ghid turistic al acestui simbol architectonic construit de Neagoe Basarab la începutul secolului al XVI-lea. Te vei putea refugia, chiar dacă doar cu gândul, într-un loc plin de sfinţenie şi de istorie în care te vei putea regăsi pe tine însuţi şi poate chiar pe Dumnezeu”, mai arată sursa citată.

Lansarea va avea loc joi, 11 octombrie, ora 15.00, în Sala Meşterului Manole de la Mănăstirea Curtea de Argeş când va fi organizată şi o conferinţă de presă.

1 comment for “Rugăciuni pe iPhone şi iPad cu o aplicaţie lansată de Mănăstirea Curtea de Argeş

  1. 4 decembrie 2012 at 20:11

    horoscopul nu-l citesc insa, si pe cavnut de onoare, doar de curiozitate si din intentia de-a verifica realitatea cu teoria, mai citesc unele descrieri ale zodiilor si ale datelor de nastere. insa niciodata nu mi-am ghidat ziua, viitorul apropiat sau viata dupa horoscop sau chestii de genul asta

Comments are closed.