Protestatarii poarta o cruce pe care scrie „Basescu=Ceasusescu”. Oamenii nu au nici un fel de autorizatie pentru a prostesta.

Cateva sute de persoane protesteaza in fata Palatului Cotroceni, scandand lozinci de sustinere a lui Raed Arafat, dar si impotriva presedintelui Traian Basescu.

Oamenii s-au adunat in jurul orei 18.00 in Piata Universitatii, pentru sustinerea lui Raed Arafat.

protest

Ei au scandat „Jos Basescu„, cerand trecatorilor sa li se alature. Totodata, oamenii striga lozinci de sustinere pentru medicul Raed Arafat si pentru SMURD.

protest1

Protestul nu este autorizat. In jurul orei 19.15, protestarii au plecat in mars din Piata Universitatii spunand ca se indreapta spre Palatul Cotroceni.

Mitinguri pentru sustinerea lui Raed Arafat au loc vineri seara in Timisoara si Sibiu. Actiuni similare au avut loc in mai multe orase, cele mai multe persoane adunandu-se la Targu Mures, unde aproximativ 1.500 de oameni au participat, joi seara, la un miting pentru sustinerea lui Raed Arafat.

Raed Arafat a facut, vineri, apel la oameni sa nu mai iasa in strada si sa nu se lase manipulati politic prin diverse anunturi pe internet sau alte mijloace intrucat actiunile pot degenera si afecta ideile fata de proiectul Legii sanatatii.

„Multumesc mult oamenilor pentru sustinere. Dar ii rog pe toti sa nu se lase manipulati politic. Sa nu iasa in strada, sa nu raspunda la nicio chemare si provocare de pe internet sau de la televiziuni„, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat a demisionat, marti, din functia de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, in urma nemultumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenta din proiectul Legii sanatatii si ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de catre presedintele Traian Basescu.

Vineri seara, la Cotroceni, Traian Basescu a declarat ca cere public premierului retragerea proiectului Legii sanatatii, el mentionand ca face acest lucru vazand ca o mare parte din public si majoritatea celor din sistemul de sanatate nu vor schimbarea acestuia.