Proprietarul Hotelului Histria şi administratorul firmei sale, reţinuţi pentru evaziune fiscală


Foto: Mediafax
Proprietarul Hotelului Histria, George Bosânceanu, a fost reţinut, luni noapte, de procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa, alături de administratorulul uneia dintre firmele sale, Adriana Ciocoiu, pentru evaziune fiscală şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, informează Mediafax.

Bosânceanu a fost reţinut pentru 24 de ore, la finalul unor audieri care au durat aproape 12 ore.

George Bosânceanu şi Adriana Ciocoiu sunt şi de furt de energie electrică. Cei doi au fost duşi în arestul Poliţiei Judeţene Constanţa, iar marţi vor fi prezentanţi magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă.

Omul de afaceri constănţean este acuzat că a executat fără autorizaţie de construire etajarea şi mansardarea Hotelului Histria, a realizat o structură din lemn la nivelul parterului şi al etajelor 1, 2 şi 3 şi a unor scări exterioare pe structura metalică pentru accesul la fiecare nivel şi a amplasat foişoare din lemn.

La sfârşitul lunii decembrie, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean în Construcţii Constanţa au început demolarea a două etaje ale hotelului care avea 256 de camere. Omul de afaceri s-a opus demolării, susţinând că este un abuz, în timp ce doi bărbaţi s-au urcat pe acoperişul hotelului, ameninţând că se aruncă dacă va fi demolată mansarda imobilului.

La etajele 4 şi 5, care au fost demolate, erau 56 de camere, iar una dintre acestea era închiriată de Miron Cozma. Imediat după începerea operaţiunilor de demolare, Cozma a susţinut că i-au dispărut din camera de hotel suma de 80.000 de lei pe care o ţinea în două valize, bijuterii, icoane, haine şi o carte de rugăciuni pe care o primise cadou de la mama sa.