Primarul New York-ului, santajat cu 221 de milioane de dolari. Acuzatii de hartuire sexuale

In presa din strainatate au aparut informatii potrivit carora o fosta angajata a primarului din New York, Michael Bloomberg, a incercat sa-l santajeje pe acesta cu suma de 221 de milioane de dolari, dupa ce asistentul edilului ar fi hartuit-o sexual.

Petra Beter, fotograf de profesie, a fost angajata de Bloomberg pentru campania electorala din 2001. Aceasta sustine ca a fost hartuita chiar in acel an, intr-o bucatarie din sediul de campanie a primarului Michael Bloomberg, de consultantul Duane Baughman.

Totul s-a intamplat in fata lui Ed Skyler, mana dreapta a lui Bloomberg, care nu a facut nimic, potrivit lui Beter.

Petra Beter

Insa femeia in varsta de 37 de ani nu a depus nicio plangere la politie si nu a deschis niciun proces, desi a amenintat in repetate randuri ca va face public intreg scandalul, sustin surse oficiale.

Ed Skyler a negat acuzatiile ca “in totalitate neplauzibile” prin intermediul avocatului lui Michael Bloomberg, Tom Golden.

“Sa sustii ca un act de hartuire sexuala a avut loc intr-un spatiu public unde lucreaza zeci de oameni, sa nu il raportezi la politie si apoi sa ameninti sa mergi la presa dupa ani buni, daca nu sunt dati milioane de dolari, este lipsit de orice urma de credibilitate”, a spus acesta.

Cu toate acestea, fotografa sustine ca nu a depus plangere pentru a nu-si pierde job-ul.

Insa, in 2005, avocatul lui Beter i-a trimis o scrisoare lui Baughamn si avocatilor lui Bloomberg in care sustine ca pozele facute de ea in 2001 au fost folosite fara permisiunea ei si in campania din 2005.

Potrivit The Post, scrisoarea mentiona actul de hartuire sexual: “Chiar daca clienta mea este sever traumatizata de hartuirea sexuala care a avut loc in septembrie 2001, este ferm convinsa ca nu a oferit dreptul comapiei dumneavoastra, primarului Bloomberg sau staff-ului de campanile dreptul de a folosi fotografiile”.

Beter a cerut 1 milion de dolari pentru incalcarea drepturilor de autor, bani pe care nu i-a primit niciodata.

In urmatorii doi ani, Beter, impreuna cu sora ei Josee, a incercat sa-l escrocheze pe Michael Bloomberg.

Incercarea de santaj fost raportata la politie in octombrie 2008, dupa ce sora presupusei victime a vorbit prim e-mai despre incident cu membrii staff-ului de campanie a lui Hillay Clinton, unde lucra si Baughman in acel moment.

Avocatul lui Beter ar fi completat o cerere de deschidere a unui proces pe care i-a aratat-o avocatilor lui Bloomberg.

In aceasta cerere acuzata cerea 221 de milioane de dolari, acuzandu-i pe Bloomberg si pe angajatii acestora ca au musamalizat cazul.

Dupa acest moment, angajatii lui Bloomberg s-au adresat direct catre Manhattan US Attorney’s Office, care a confirmat deschiderea unei anchete in acest caz.

Avocatul fotografei a negat orice incercarea de santaj la adresa primarului Michael Bloomberg.