Ponta: Suntem foarte mândri de militarii români

Ponta: Suntem foarte mândri de militarii români

Ponta: Suntem foarte mândri de militarii români

Premierul Victor Ponta a declarat, într-o conferinţă de presă organizată la Kandahar, după ceremonia pentru retragerea trupelor româneşti din Afganistan, că este un moment important pentru armata română şi, dincolo de incidentul cu alarma de atac, România se mândreşte cu militarii săi.

„Nu am apucat să stăm mai mult de vorbă la masă, dar dincolo de acest mic incident, faptul că azi am fost la momentul oficial al retragerii trupelor noastre din Afganistan şi faptul că îmi doresc să se întoarcă toţi sănătoşi acasă este un lucru foarte bun. Suntem foarte mândri şi mai rămâne să găsim soluţii ca şi acasă să simtă că suntem recunoscători pentru ce am făcut.”

Premierul a arătat că are în vedere şi asigurarea unui trai decent pentru militarii care se întorc acasă şi care nu mai beneficiază de aceleaşi beneficii financiare.

„Toată partea care ţine de dotarea armatei române, de cum facem cu Primăria să construim mai multe locuinţe pentru militari, ţin de Guvern, nu de comandant suprem. Trebuie să creştem veniturile pentru militarii noştri, pentru unităţile care s-au pregătit şi care au fost în prima linie în ultimii ani. O să avem, categoric, pentru 2015, cheltuieli mult mai puţine. Ideea este ca din acei bani pe care îi salvăm să investim în pregătirea soldaţilor mai tineri. Ideal ar fi să nu avem nevoie niciodată de pregătirea acestora, dar ştiţi cum e, trebuie să fim siguri.”

În finalul conferinţei, Ponta a recuinoscut că nu s-a simţit nicio secundă în pericol, după declanşarea alarmei de atac, fiind în prezenţa militarilor români

„Nu noi am fost cei puşi în pericol aici. Gândiţi-vă că cei care au venit aici şi şi-au riscat viaţa zi de zi în ultimii ani. 23 de militari români au murit aici în Afganistan şi aş vrea nu doar să nu îi uităm dar, prin Ministerul Apărării, să avem grijă de familiile lor. Eu personal nu m-am simţit nicio secundă în pericol, pentru că ştiam că sunt cu militari români.”