Paleologu: Reacţiile puterii faţă de proteste au fost „tâmpite şi deplasate”


Vicepreşedintele PDL Theodor Paleologu a declarat, vineri, la RFI, că unele reacţii ale puterii vizavi de protestele din stradă au fost „tâmpite şi deplasate”, el susţinând că PDL trebuie să răspundă „prin dialog şi ascultare”.

„Sunt reacţii şi reacţii. Unele reacţii au fost tâmpite, anumite afirmaţii absolut deplasate. Altminteri ce reacţii să ai, decât să constaţi că există o foarte mare nemulţumire? Numărul manifestanţilor nu e foarte mare, dar exprimă o nemulţumire mai larg răspândită în societate”, a declarat Paleologu.

Fostul ministru al Culturii este de părere că PDL trebuie să răspundă prin dialog şi ascultare.

„E timpul să ascultăm, nu să vorbim noi, să ascultăm ce au oamenii de spus. Şi mediul de afaceri şi anumite ONG-uri. Comportamentul autist al clasei politice în general nu e deloc productiv”, a adăugat el.

Totodată, vicepreşedintele PDL reproşează opoziţiei că alunecă spre discursul radical: „Mi se pare normal ca opoziţia să vrea să utilizeze acest moment, nu e nimic rău sau ruşinos în asta, este absolut normal ca forţele de opoziţie să vrea să utilizeze un moment de contestare a puterii. Numai că o face greşit. Am mai spus în trecut că politica românească e ca un meci între două echipe de fotbal foarte slabe. Şi e adevărat, a fost o eroare tactică comisă de putere, care a declanşat toate aceste manifestaţii. (…) Cred că opoziţia face o mare greşeală, intrând în jocul discursului radical. După sondaje, reiese că USL ar avea un avans de aproximativ 30 de procente. În mod normal, când ai un asemenea avans, trebuie să ai grijă să nu faci prostii, să nu te agiţi degeaba, să ai un discurs cât mai moderat, mai deschis, mai tolerant, pentru că doar în felul acesta îi aduci alături de tine pe cei nehotărâţi. Dacă vii cu un mesaj radical de răsturnare a ordinii, de răsturnare a preşedintelui, de alegeri anticipate, toate aceste mesaje sunt total contraproductive într-un an electoral”, consideră Paleologu.