O greseala tehnica iti poate aduce o amenda in cutia postala.50.000 de soferi,sanctionati pe nedrept

Aproape 50.000 de soferi romani, care au fost prinsi de camerele de supraveghere fara rovignete pe drumurile nationale, striga in cor ca au fost amendati pe nedrept.

Asa ca si-au angajat un avocat si au contestat sanctiunile in instanta.

In multe cazuri, oamenii au cazut victima unei simple greseli: li s-au trecut eronat datele masinii in sistem, cand au platit taxa de drum.

Desi are rovigneta, Bogdan s-a trezit cu doua amenzi in cutia postala. Motivul: numerele sale de inmatriculare sunt trecute gresit in baza de date a sistemului national care monitorizeaza drumurile publice.

Potrivit avocatilor, soferii sunt nedreptatiti de doua ori. Cand sunt amendati in mod repetat pentru aceeasi contraventie si cand vanzatorii din benzinarii gresesc in rovigneta datele de inmatriculare ale automobilelor.

Singurii vinovati sunt soferii, spun pe de alta parte reprezentantii CNADNR si asta pentru ca au semnat, confirmand astfel valabilitatea datelor.

In plus, autoritatile sustin ca puteti fi amendati zilnic pentru lipsa rovignetei.

Platiti o sanctiune de 250 lei si o despagubire de 28 de euro, insa acestea se prescriu daca nu v-au fost trimise la 6 luni de la producerea „contraventiei”.