Moscova: O femeie şi-a dat foc în faţa Guvernului


O femeie a ales să protesteze într-un mod extrem duminică la Moscova, fiind grav rănită după ce şi-a dat foc în faţa Guvernului, relatează presa rusă, citând surse din poliţie, transmite AFP.

Femeia s-a apropiat de Casa Albă – sediul Guvernului condus de premierul Vladimir Putin – apoi s-a stropit cu combustibil şi a aprins un chibrit. Agenţii de pază au fost luaţi prin surprindere de acţiunea protestatarei, intervenind când flăcările o cupriseseră deja. Aceasta a fost transportată de urgenţă la spital de către serviciile de intervenţie. Conform site-lui Lifenews.ru, este vorba despre o femeie de 53 de ani, Vera Smolina, din regiunea Samara (Volga). Potrivit agenţiei Interfax, victima ar fi originară din Nijni Taghil, în Ural.

„Ea nu a emis nici o revendicare înainte de a-şi da foc. Nu avea asupra ei nici un bilet, deci nu ştim de ce a făcut acest lucru”, a declarat o sursă din domeniul securităţii pentru Interfax. După ce aceasta îţi va reveni, se va încerca aflarea motivaţiei.

Rusia se confruntă cu un val de contestare fără precedent de la sosirea lui Vladimir Putin la putere în 2000. Această mişcare a fost declanşată de legislativele din decembrie, marcate de fraude potrivit opoziţiei şi observatorilor ruşi şi străini.