Moldovenii, rusii sau ucrainenii veniti la noi au sarbatorit Craciunul cu dansatoare din buric

Dupa ce noi ne-am facut urari peste urari, a venit radul celor care tin sarbatorile pe rit vechi sa-si spuna astazi „Craciun fericit”.

Moldovenii, rusii sau ucrainenii veniti in statiunile de la noi, dar si sarbii din Banat sau lipovenii din Delta au petrecut seara de ajun cu hore, kazacioc, sarmale si focuri de artificii, dar si cu dansuri orientale, dupa miezul noptii.

De parca bucatele nu i-ar fi multumit indeajuns pe oaspetii care petrec craciunul pe Valea Prahovei, gazdele au plusat cu dansuri pline de energie.

Dupa ce le-au rasplatit pe dansatoare, turistii s-au ridicat de la mese ca sa le arate ca mai stiu si ei cateva miscari. Au urmat pauze savuroase, la mese incarcate cu bucate, carafe de vin si tuica si apoi alte dansuri, pana spre dimineata.

Afara, sub focurile de artificii, si-au pus dorinte secrete si musafirii veniti de Craciun, si gazdele care-si serbeaza astazi onomastica de Sfintul Ion.

La Sovata, noaptea care a trecut va fi greu de uitat. Sutele se invitati au mancat pe rupte si bunatati ardelenesti, si rusesti, intr-o infratire culinara cum rar s-a mai vazut.

In drum spre Poiana Brasov, un autocar cu ucraineni s-a impotmolit in zapada, dar nimeni nu s-a suparat:

Prima zi de Craciun a fost intampinata mai tihnit de lipovenii din Braila. Fireste, n-au lipsit nici colindatorii, nici urarile.