Misterul pe care incercau sa-l rezolve zeci de detectivi a fost elucidat. Vezi despre ce este vorba

VIDEO. Zeci de detectivi au fost mobilizati sa rezolve o serie de incidente care au zguduit Hollywood-ul in ultimele zile.

Politia din Los Angeles a arestat un om considerat a fi unul dintre autorii incendierilor a 50 de masini raportate inca de joi in special la Hollywood, cartierul celebru pentru studiourile de cinema, au anuntat luni pompierii, relateaza AFP.

Luni dimineata, 16 noi incendii au fost inregistrate in decurs de aproximativ doua ore, a declarat capitanul Jaime Moore in cadrul unei conferinte de presa.

Pompierii nu au precizat cand a fost arestat suspectul, ci doar ca alte doua incendii au avut loc dupa arestarea sa.

Politia din Los Angeles (LAPD) a transmis duminica seara inregistrari cu un barbat in varsta de aproximativ 20 sau 30 de ani presupus a fi unul dintre incendiatorii aflati la originea acestui val de incendii care au afectat in special automobile, mai ales din cartierul Hollywood.

Nu a fost precizat daca suspectul a carui arestare a fost anuntata luni este acelasi cu cel cautat de politie.

Un al doilea suspect, Alejandro Pineta, in varsta de 55 de ani, a fost arestat luni dupa arestarea barbatului de 22 de ani, Samuel Arrington, la putin timp de la debutul incendiilor de joi.

Cei doi barbati au fost acuzati de incendiere intentionata si retinuti, a anuntat comandantul Michael Moriarty din cadrul politiei din Los Angeles (LAPD).

O cautiune in valoare de 50.000 de dolari a fost instituita in cazul lui Pineta si o cautiune de 75.000 de dolari in cazul lui Arrington, a precizat acesta.

Autoritatile au facut apel la populatie sa isi lase lumina aprinsa in garaje si pe trotuarele unde sunt parcate masinile.

„Am mobilizat zeci de detectivi”, a declarat duminica comandantul politiei din Los Angeles Andrew Smith.

„Acesti detectivi lucreaza 24 de ore din 24. Avem sute de piste, zeci de martori si un numar incalculabil de indicii”, a precizat acesta.

Anchetatori ai politiei federale americane (FBI) au fost chemati in ajutor pentru a gasi autorul sau autorii acestui val de incendii, cel mai grav de cand orasul a fost afectat de revolte rasiste in 1992.

Autoritatile orasului au promis o recompensa de 60.000 de dolari pentru orice informatie care conduce la arestarea autorilor incendiilor.

Cele 53 de incendii provocate deliberat la Hollywood si in imprejurimile Los Angeles-ului ce au afectat in special automobile s-au soldat cu pagube de peste doua milioane de dolari, a declarat purtatorul de cuvant al pompierilor din Los Angeles Jaime Moore.