Ministrul turismului: „Imaginea proasta a Romaniei peste hotare ne aduce beneficii”

Noul ministru al turismului, Cristian Petrescu, a facut o declaratie surprinzatoare in cadrul unei vizite la Berlin. Imaginea proasta pe care tara noastra o are in strainatate „ne aduce beneficii”, crede acesta.

Ministru Dezvoltarii Regionale si Turismului,Cristian Petrescu, a facut aceasta afirmatie in timp ce vizita Targul de turism de la Berlin.

Turistii straini vin cu asteptari foarte mici în Romania si pleaca placut surprinsi„, spune el, in conditiile in care ministerul pe care il conduce a cheltuit in ultimii ani zeci de milioane de euro pentru promovarea externa a turismului in Romania.

„Din discutiile pe care le-am avut cu turoperatorii germani nu ni se reproseaza prea multe lucruri. Majoritatea turistilor care vin in Romania prin acesti turoperatori pleaca cu sentimentul ca au gasit cu totul altceva decat ce se asteptau, pentru ca au asteptari foarte mici si pentru ca lucrurile pe care le gasesc in Romania sunt diferite fata de ce asteptau ei”, a mai declarat Cristian Petrescu.

El a adaugat ca strainii sunt multumiti de ce gasesc in Romania.

„Faptul ca atunci cand te intorci din Romania ai sentimentul ca ai primit mai mult decat ce te asteptai cred ca e un lucru bun si pe care putem sa construim foarte mult in continuare”, a mai spus Petrescu.

Sursa: Mediafax