Lăsaţi Grecia, concentraţi-vă pe România! Situaţia din ţara noastră, mai gravă decât cea a elenilor?


Jurnaliştii americani de la Forbes atrag atenţia că situaţia din România este mai gravă decât cea din Grecia. Criza financiară a fost urmată de un dezastru politic şi economic în majoritatea statelor est-europene, şi în special în ţara noastră, consideră americanii.

Potrivit Forbes, Greciei i se acordă prea multă atenţie din cauza datoriei pe care o are, însă analiştii ar trebui să se concentreze pe România.

Jurnaliştii amintesc că ţara noastră a înregistrat cea mai mare scădere în ceea ce priveşte înmatricularea de maşini, în perioada 2007-2011. Numărul de masini noi înamtriculate a cunoscut o scădere cu peste 74%.

În clasament se mai află Ungaria (cu o micşorare de 73,7%) şi Bulgaria (53,4%). La nivelul UE, numărul de înmatriculări de maşini noi a scăzut cu 15,8%.

Cum era de aşteptat, jurnaliştii de la Forbes au scris şi despre protestele din România şi situaţia tensionată din scena politică românească.

Situaţia este cu atât mai gravă cu cât zeci de mii de români au ieşit în stradă şi au cerut demisia Guvernului şi a preşedintelui Băsescu, susţin ziariştii americani.