Întârzieri de aproape două ore pentru trenurile de pe ruta Ploieşti-Bucureşti, din cauza hoţilor de cabluri


Trenurile de pe ruta Ploieşti – Bucureşti ajung la destinaţie cu întârziere de aproape două ore. Garniturile sunt întârziate din cauza hoţilor care au furat cablurile de la instalaţiile de semnalizare.

Hoţii dau din nou de furcă poliţiştilor prahoveni şi au pus la încercare nervii călătorilor. Mai multe persoane au furat aproape 30 de metri de cabluri de semnalizare şi centralizare punând din nou în pericol siguranţa cetăţenilor. Călătorii au aşteptat chiar şi două ore în gări sau în trenuri.

Mai bine de 10 trenuri au avut întârzieri, iar dacă problemele nu vor fi remediate toate trenurile care trec prin gările din Ploieşti vor avea întârzieri.

Potrivit Mediafax, poliţiştii de la Serviciul Judeţean Transporturi Feroviare Prahova au depistat şi dus la audieri doi suspecţi în cazul furtului a 25 de metri cablu din cauza căruia şase trenuri care se îndreptau, joi, spre Bucureşti, au înregistrat întârzieri de peste 100 de minute.

Unul dintre suspecţi are 16 ani, cel de-al doilea are 21 de ani şi are antecedente penale, iar asupra lor a fost găsit cablul furat.

Ambii tineri au fost duşi la audieri şi au recunoscut fapta, spunând că intenţionau să vândă cablul la un centru de colectare a fierului vechi. Cei doi suspecţi vor fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.