Gerul a blocat traficul pe Dunare si in Delta. Imagini SPECTACULOASE la Marea Neagra

Marea Neagra se transforma intr-o intindere de clestar de o frumusete tulburatoare. Turturi uriasi si barci prinse in carcase de gheata formeaza un peisaj ireal.

Insa daca inghetul ofera uneori un spectacol fascinant, alteori isi arata puterea intunecata. Lebede sau cormorani ii cad prada, de-a lungul apelor.

Iar pe Dunare si in Delta oamenii au simtit ca iarna este neinduratoare.

La cazinoul din Mamaia, o priveliste de poveste ne taie rasuflarea, de parca am pasi pe gheata direct intr-o poveste nordica.

In capatul de sud al statiunii Mamaia, marea ne uimeste din nou. Pescarul care si-a lasat barca aici la malul marii si-o va recupera cel mai probabil abia la primavara. Ambarcatiunea lui este prinsa intr-o carcasa de gheata cu o grosime de cel putin 40 de cm.

De marea inghetata se bucura si cateva fete bisericesti. Este o minune sa poti pasi pe apa.

Din nefericire, insa, gheata nu iarta vietile plapande. I-au cazut deja prada, pe litoral, cateva lebede, care si-au cautat cu disperare adapost langa diguri. Doar una dintre ele a fost salvata.

Pe asa un ger, in pericol sunt si animalele fara stapan, din toate zonele peste care gerul a pus stapanire.

In Delta Dunarii, canalele navigabile sunt acum drumuri de gheata. Peste tot sunt barci prinse in menghina sloiurilor si oameni care au pornit-o la picior, peste ape, ca pe sosea.

Altfel nu au cum sa se aprovizioneze. In ajutorul lor a fost trimis cel mai mare spargator de gheata din zona, dar abia isi face drum, spre Tulcea.

In Insula Mare a Brailei, alta situatie limita. Gheata compacta a oprit cursele bacurilor, definitiv. Oamenii asteapta degeba pe mal.

Mii de oameni sunt rupti de lume, cel putin pana luni, pentru ca niciun bac nu va traversa Dunarea.