Gabriel Oprea: Orice ministru de Interne a beneficiat întotdeauna de un echipaj de poliţie la deplasări

gabriel-oprea-ministru-interne-politie-deplasariMinistrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a declarat, marţi, că orice ministru de interne a beneficiat întotdeauna de un echipaj de poliţie la deplasările în timpul serviciului, arătând că sunt norme şi instrucţiuni în acest sens, scrie Mediafax.

Întrebat care era urgenţa deplasării din 20 octombrie, astfel încât să fie necesară prezenţa unui echipaj al Poliţiei Rutiere în coloana sa, Oprea a spus: „Urgenţa, este vorba doar de un echipaj de poliţie pe care l-a avut întotdeauna orice ministru de interne, sunt norme, instrucţiuni, iar Parchetul va stabili cu adevărat adevărul. Nu avem nimic de ascuns, eram la serviciu, tragedia este că a murit un coleg în timpul serviciului”.

El a susţinut că la momentul accidentului în care şi-a pierdut viaţa Bogdan Gigină se afla în timpul serviciului şi că se va dovedi acest lucru, având în vedere că nu a avut nicio zi de concediu în aceatsă perioadă.

„Există un comunicat pe care l-a dat Poliţia, este o declaraţie pe care am făcut-o ieri, este o anchetă în curs şi conform legii nu avem voie să dăm date din dosar. Ce pot să vă spun este că nu avem nimic de ascuns, eram la serviciu şi se va dovedi acest lucru. Nu am avut nicio zi de concediu în această perioadă şi am muncit foarte mult. Tragedia este că a murit un tânăr coleg care era la datorie. Se cercetează acest lucru”, a mai afirmat vicepremierul Gabriel Oprea.

Întrebat despre cu viteza de deplasare a coloanei sale oficiale, Oprea a răspuns: „Viteza o va stabili Parchetul. Nu avem voie, conform legii, să vorbim despre dosar”.

Gabriel Oprea a făcut aceste declaraţii înainte de întâlnirea cu deputaţii UNPR.

„Avem o întâlnire cu parlamentarii, deputaţii, am vrut să o avem la partid, dar sunt 42 de parlamentari şi nu încăpeam în sediu, discutăm”, a precizat Oprea.

Poliţistul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani) de la Brigada Rutieră a Capitalei a murit pe 20 octombrie, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost transportat după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală.