Flutur şi-a luat zborul la Ierusalim. Va aduce cu avionul lumina de la Sfântul Mormânt


Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava , Gheorghe Flutur, a plecat la Ierusalim, pentru al patrulea an consecutiv, pentru a aduce Lumina de la Sfântul Mormânt, el făcând parte din delegaţia oficială a Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române.

Gheorghe Flutur face parte, ca mirean, din delegaţia Patriarhiei BOR care va aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim. Delegaţia, formată din şase persoane , condusă de Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a plecat vineri dimineaţă cu un avion spre Israel.

Lumina Sfântă va ajunge pe Aeroportul din Suceava sâmbătă seară, urmând ca aceasta să fie împărţită preoţilor din judeţ. Lumina de la Sfântul Mormânt va fi preluată cu un felinar special , lampa lui Davy, iar la Aeroportul din Suceava un sobor de preoţi va oficia o scurtă slujbă, urmând ca apoi Lumina Sfântă să fie împărţită preoţilor din judeţ care o vor duce în parohiile lor, unde o vor oferi credincioşilor în cadrul slujbei de Înviere.

Preasfinţitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va aduce cu un avion special , sâmbătă seară, lumina sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, a informat Patriarhia BOR într-un comunicat.

Lumina sfântă va fi oferită la slujba de Înviere (ora 24.00) de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala patriarhală.

Sursa: Antena3