Etna, cel mai activ vulcan din Europa, erupe chiar acum

O coloana de cenusa s-a ridicat joi dimineata deasupra vulcanului Etna din Sicilia, care inca de miercuri prezenta semne de reluare a activitatii, a anuntat institutul de geofizica si vulcanologie din Catania.

O dara de lava a fost observata, de asemenea, pe varful vulcanului, la nivelul craterului de sud-est, si se indreapta catre regiunea desertica Valle del Bove.

Vedeti AICI imagini LIVE cu eruptia vulcanului ETNA!

Citeste aici despre AL DOILEA VULCAN gata sa se TREZEASCA !

O unitate de criza s-a reunit pe aeroportul din Catania pentru a urmari situatia si a se decide ce masuri sa ia. Aceasta a hotarat sa nu inchida aeroportul, dar a limitat traficul aerian pana la ora 13.00 GMT (15.00 ora Romaniei), din cauza vizibilitatii reduse de norul de cenusa.

Cursele cu plecare sau sosire pe acest aeroport sunt totusi putine.

Coloana de cenusa, care ajunge pana la 5.000 de metri altitudine, se indreapta inspre sud-vest. Incepand de miercuri seara, de la ora 21.00 GMT (23.00 ora Romaniei), activitatea vulcanului sicilian se intensifica. Institutul de geofizica si vulcanologie nu a inregistrat totusi cutremure.

VIDEO cu eruptiile anterioare ale vulcanului ETNA

Anul trecut au fost inregistrate 18 eruptii ale acestui vulcan, cu explozii, scurgeri de lava si emisii de cenusa, dar potrivit institutului de geofizica din Catania, care supravegheaza vulcanul 365 de zile pe an, aceasta intensificare a activitatii, care a durat doar cateva ore, a fost deosebit de critica de aceasta data.