Discriminare sau rea vointa? O mama si fetita in scaun cu rotile nu au putut intra intr-un magazin

I s-a interzis sa intre intr-un magazin cu fetita sa aflata intr-un scaun cu rotile. Prin asa experienta umilitoare a trecut o mama din Sibiu.

In timp ce femeia a depus reclamatie la OPC, agentul economic sustine ca este o decizie de ordine interna si nu permite accesul in centrul comercial cu niciun fel de carucior din cauza lipsei de spatiu.

Reprezentantii OPC au spus ca respectivul operator economic a motivat ca ar fi suspiciune de furt, de aceea nu le-a permis accesul initial in magazin. „Chiar si asa, este un act discriminatoriu ce a facut operatorul economic”, au spus reprezentantii OPC.

Persoanele care trec prin situatii asemanatoare trebuie sa stie ca nici inspectorii de la OPC si nici politistii nu pot ancheta astfel de cazuri. Singura institutie competenta este Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, organism autonom aflat sub controlul Parlamentului. Aici pot depune o plangere toti cei care se considera lezati de comportamentul deplasat al reprezentantilor societatilor comerciale fata de persoanele cu probleme speciale de sanatate. Consiliul pentru combaterea discriminarii are si capacitatea de a se sesiza din oficiu.