Din ce în ce mai puţin optimism. Românii privesc cu neîncredere viitorul


Românii se aşteaptă la ce e mai rău în 2012. Aceasta este concluzia unui sondaj recent care mai arată şi că un român din cinci vrea să plece din ţară, cu speranţa că în altă parte ar putea fi mai bine.

Aproape 60% dintre români spun că viaţa lor este mai proastă sau mult mai proastă decât cea din decembrie anul trecut. Aproape jumătate dintre ei, respectiv 47% cred că peste un an, lucrurile se vor înrăutaţi şi mai mult din acest punct de vedere. Astfel, 35% dintre români cred că, în decembrie 2012 vor trăi mai prost decât în prezent, în timp ce 12% dintre ei sunt şi mai pesimişti şi spun că peste un an o vor duce mult mai prost decât acum.

Nici la capitolul optimism nu stăm mai bine. 29% dintre români sunt de părere că, în decembrie 2012 vor trăi la fel de prost ca acum şi doar 16% spun că vor trăi mai bine. Comparativ cu decembrie 2010, o treime dintre români spun că viaţa lor este la fel şi doar 7% spun că trăiesc mai bine. 49% spun că o duc mai prost decât acum un an şi doar 10% cred că viaţa lor este mult mai proastă decât în decembrie anul trecut.

Sondajul a fost realizat în perioada 10-19 decembrie, pe un eşantion de 1.102 respondenţi cu vârste de minimum 18 ani.