De ce Wall Street îl vrea pe Mitt Romney la Casa Albă

De ce Wall Street îl vrea pe Mitt Romney la Casa Albă
De ce Wall Street îl vrea pe Mitt Romney la Casa Albă

Mitt Romney, candidatul republican la președinția Statelor Unite, este favoritul Wall Street la câștigarea alegerilor electorale din SUA, care încep astăzi, 6 noiembrie.

Potrivit unui sondaj realizat de CNN Money, 12 din cei 18 specialiști în investiții și manageri de fonduri de investiții intervievați au declarat că evoluția bursei americane ar fi mai bună dacă Mitt Romney ar ajunge la Casa Albă.

„Economia are nevoie de un impuls, iar pentru asta este nevoie de un nou lider și de noi politici. Bursa va evolua și ea mai bine cu un președinte care înțelege afacerile, apreciază virtuțile capitalismului și care demonstrează că vrea și are abilitatea de a lucra alături de Congres și de a conduce”, a declarat Dorsey Farr, co-fondator al unei firme ce oferă servicii de consultanță.

Alți analiști intervievați au arătat că îl preferă pe Mitt Romney deoarece programul de guvernare al acestuia prevede reducerea taxelor.

„Romney oferă potențial pentru o serie de inițiative de politică fiscală pro-creștere, ceea ce ar fi bine pentru bursă”, a declarat și Phil Orlando, specialist financiar la Federated Inverstors.

La ora actuală, Statele Unite se confruntă în continuare cu o rată a șomajului ridicată, de 8,1%, iar datoria de stat depășește 16.000 de miliarde de dolari.

Potrivit datelor oficiale, Mitt Romney a primit donații pentru campania sa electorală de aproape 20 de milioane de dolari din zona pieței de capital și a fondurilor de investiții, față de doar 6 milioane de dolari primiți de Barack Obama.