Cum a răspuns McDonald’s la acuzaţiile ANPC referitoare la spotul pentru cartofii prăjiţi


Spotul TV referitor la cartofii prăjiţi McDonald’s are intenţia de a informa consumatorii despre calitatea şi originea produsului, compania precizând că are unele dintre cele mai ridicate standarde de calitate din industrie.
Prepararea corectă a produselor, dar şi respectarea practicilor de siguranţă alimentară sunt preocupări zilnice în toate restaurantele McDonald’s, spune compania într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, vineri.

„Pentru a pregăti cartofii prăjiţi, McDonald’s foloseşte cartofi proaspeţi, sută la sută naturali, selecţionaţi manual din soiurile de cea mai bună calitate: Russet Burbank şi Innovator. Pentru McDonald’s România, cartofii sunt cultivaţi în Austria şi provin de la una dintre cele mai importante companii producătoare de cartofi, Frisch & Frost Austria”, explică sursa citată.

Fiecare cartof trebuie să îndeplinească standardele de calitate ale McDonald’s în ceea ce priveşte: umiditatea şi conţinutul natural de zahăr, dimensiunea, forma, culoarea, precum şi alte caracteristici. Cele peste 120 de evaluări calitative pe care McDonald’s şi furnizorii săi le fac pentru a pregăti cartofii prăjiţi, pornind de la selecţionarea seminţelor de cartofi, până la plantarea, recoltarea, pregătirea şi verificarea produsului finit, demonstrează angajamentul companiei McDonald’s faţă de calitate.

Cartofii prăjiţi de la McDonald’s sunt atent selecţionaţi şi prăjiţi în ulei vegetal (un amestec de ulei de rapiţă şi ulei de floarea soarelui), afirmă sursa citată.

Joi, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) informa că spotul publicitar „Cartofii prăjiţi de la McDonald’s aduc aminte de bunici” conţine două informaţii menite a induce în eroare consumatorii, autoritatea solicitând CNA aplicarea măsurilor legale ce se impun în acest caz.