Cristian Cioacă cere să fie ELIBERAT. Acesta a depus cerere de revocare a arestării

Cristian Cioacă cere să fie ELIBERAT. Acesta a depus cerere de revocare a arestării

Cristian Cioacă cere să fie eliberat. Poliţistul a depus deja la Tribunalul Bucureşti o cerere de revocare a arestării.

Poliţistul Cristian Cioacă, principalul suspect în uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, dată dispărută din luna septembrie 2007, a fost arestat, miercuri după-amiază, de Curtea de Apel Bucureşti, care a admis recursul procurorilor faţă de cercetarea sa în libertate, hotărâtă de Tribunal Bucureşti.

În cazul poliţistului, chiar dacă decizia este definitivă, există diferite căi de atac, „soluţii de avarie” pe care le încearcă de multe ori persoanele arestate, şi anume cereri de eliberare sub control judiciar, cereri de eliberare condiţionată, însă aceastea sunt măsuri care necesită timp pentru judecare. Astfel, Cristian Cioacă va petrece sărbătorile în arest.

Anchetatorii au găsit urme de sânge aparţinând Elodiei Ghinescu pe tocul pistolului lui Cristian Cioacă, găsit în torpedoul maşinii lui, pe mocheta din portbagaj şi în mai multe locuri din apartamentul lor, stabilind că poliţistul, după ce a ucis-o, i-a tranşat trupul, pentru a-l putea ascunde.

„După uciderea victimei, inculpatul a tranşat cadavrul pentru a facilita ascunderea lui şi evitarea tragerii la răspundere penală. (…) În perioada următoare comiterii infracţiunii de omor şi ascunderii cadavrului, inculpatul a procedat la ascunderea şi distrugerea mijloacelor de probă, aruncând în râpa situată la 4,6 kilometri de Poiana Braşov mai multe obiecte care purtau urmele de sânge ale victimei, spălând totodată urmele sub formă de stropi de sânge de pe vopseaua lavabilă şi aplicând un strat suplimentar de glet şi de vopsea lavabilă în zonele cu cea mai mare concentrare a urmelor”, se arată în referatul care îl incriminează pe Cioacă.