Cinci oameni au primit îngrijiri după conflictul dintre manifestanţi şi jandarmi


Cinci persoane au primit îngrijiri după conflictul dintre manifestanţi şi jandarmi, una dintre acestea, care susţine că a fost bătută de jandarmi, fiind dusă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.
Coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, a declarat pentru MEDIAFAX că a înregistrat şase apeluri pentru Piaţa Universităţii, pentru cinci persoane fiind solicitată intervenţia echipajelor medicale după izbucnirea incidentelor.

Opriţa a precizat că este vorba de o persoană cu entorsă, o alta care a primit îngrijiri după ce a inhalat gaze lacrimogene, iar alte trei, un bărbat şi două femei, pentru agresiuni.
Bărbatul, care a spus că a fost bătut de jandarmi, a fost transportat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Medicul Bogdan Opriţa a mai spus că înainte de izbucnirea conflictului din Piaţa Universităţii, SMURD a acordat ajutor medical unei persoane cu traumatism cranio-cerebral minor.

Conflictul dintre unii manifestanţi şi jandarmi a izbucnit în jurul orei 22.45, în Piaţa Universităţii, unde forţele de ordine au fost atacate cu pietre, garduri şi sticle.

Jandarmii au „măturat” Bulevardul Magheru, fugărindu-i pe manifestanţii agresivi către străduţele laterale.

În zona intersecţiei cu Galeriile Oriozont, jandarmii au intrat în forţă şi au reuşit să prindă 30-40 de manifestanţi care aruncau cu pietre.