Chinezii cumpara mai multe masini de lux din Germania decat nemtii. Audi, peste BMW si Mercedes


Producatorii germani de automobile de lux isi indreapta din ce in ce mai mult atentia spre Orientul Indepartat.
Potrivit Bloomberg, anul acesta China va vinde 969.000 de modele de automobile de lux, in timp ce in Germania vor fi achizitionate “numai” 914.000. Statele Unite, isi pastreaza pozitia de lider incontestabil.

Cresterea pietei auto chineze ar putea schimba radical calculele in topul celor trei marci de lux din Germania – Audi, Mercedes si BMW. Audi a depasit recent Mercedes, se afla acum pe pozitia a doua si are planuri ambitioase de a detrona liderul BMW pana in 2015.

Si cum autoturismele de lux nemtesti au inregistrat incasari record in luna noiembrie in China, Audi ar putea sa-si atinga targetul mai devreme decat de asteapta conducerea gigantului auto.

Vanzarile Audi in China au crescut cu 69% in 2010, in timp ce competitorii BMW si Mercedes au inregistrat vanzari cu numai 9,8% si, respectiv, 24% mai mari. Asta inseamna ca, anul acesta, Audi a vandut in China cu 85.000 de masini mai mult decat BMW. Unele modele, care cele din seria 5, au o lista de asteptare si de doua luni.

Previziunile pentru 2012 arata ca piata auto chineza va creste cu mai mult de 1 milion de masini vandute. Insa nu totul e lapte si miere. Cresterea economica a Chinei a incetinit. In consecinta, BMW si Mercedes a introdus in stragegiile de vanzare stimulente si reduceri pentru a atrage cumparatorii.