Cezar Preda nu vrea ca PDL sa formeze alianta cu PSD daca USL se va dezbina

Presedintele PDL Buzau, deputatul Cezar Preda, a respins ideea fostului consilier prezidential Sebastian Lazaroiu, care spunea ca PDL ar putea forma o alianta cu PSD daca USL se va dezbina.

Nu cred in ce spune domnul Lazaroiu, iar incompatibilitatea noastra cu PSD este majora. Si asa in 2009 ne-au fortat anumiti lideri de la Bucuresti sa facem aceasta intelegere cu PSD. PDL in fibra lui nu agreeaza asa ceva. Nu vad in urmatoarea perioada o asemenea constructie, nu in urmatorii cinci ani. Se fac aceste afirmatii pentru a mai slabi unitatea USL si din cu totul alte motive, dar nerealiste. Nu cred in asemenea scenarii si in general nu cred in ce spune domnul Lazaroiu„, a declarat liderul PDL Buzau, deputatul Cezar Preda.

Nici deputatul PSD Buzau, Marian Ghiveciu, nu vede viabil acest scenariu.

Domnul Lazaroiu cred ca vrea sa intimideze un anumit segment al populatiei spunand ca el crede intr-o guvernare PSD-PDL, dar avand experienta din 2009, nu cred ca vreun membru sau vreun simpatizat PSD va mai fi de acord cu asa ceva. Ei au incercat prin UNPR sa atraga mai multi parlamentari si aici as vrea sa trag un semnal de alarma pentru parlamentarii UNPR plecati de la PSD. Eu sunt pentru plecarea unui parlamentar de la un partid la altul, insa doar daca el candideaza independent”, a declarat presedintele executiv al PSD Buzau, citat de Mediafax.

Fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu a declarat, la RFI, ca USL va inregistra o scadere continua in sondaje si se va rupe inainte de alegeri, el adaugand ca in 2013 la putere va fi o coalitie PSD-PDL, la care va participa, probabil, UNPR.

Intrebat daca PDL ar trebui sa-si indrepte din nou atentia catre liberali, Lazaroiu a spus, potrivit RFI, ca vede mai degraba o coalitie cu PSD decat una cu PNL.