Cetăţeanul chinez prins cu 500.000 de lei este cercetat pentru evaziune fiscală şi dare de mită

Cetăţeanul chinez prins cu 500.000 de lei este cercetat pentru evaziune fiscală şi dare de mită

Un cetăţean chinez care a fost găsit de poliţişti duminică dimineaţă, în sectorul 3, cu o sacoşă în care avea 500.000 de lei a fost dus la Secţia 23, pentru a fi audiat cu ajutorul unui translator, au declarat surse din Poliţie, pentru Mediafax.

În jurul orei 7.00, chinezul se afla în zona Poarta Faur şi a atras atenţia unei patrule de Poliţie, pentru că părea foarte agitat.

Asupra lui a fost găsită o sacoşă cu suma de 500.000 de lei. Pentru a obţine lămuriri cu privire la provenienţa banilor, poliţiştii l-au dus pe chinez la Secţia nr. 23, unde acesta ar urma să fie audiat, cu ajutorul unui translator, potrivit surselor citate.
Chinezul depistat cu 500.000 de lei într-o sacoşă, duminică dimineaţă, în Capitală, este cercetat pentru evaziune fiscală şi dare de mită, după ce ar fi încercat să dea bani agenţilor de pază ai unui centru comercial, pentru ca aceştia să nu anunţe Poliţia.

Duminică dimineaţă, Poliţia Capitalei a fost sesizată cu privire la faptul că agenţii de pază ai unui complex comercial din sectorul 3 au identificat un cetăţean străin care avea asupra sa suma de aproximativ 500.000 de lei, conform Mediafax.

Cetăţeanul – chinez, după cum au precizat anterior surse din Poliţie – a declarat că urma să folosească banii pentru plata unei comenzi făcute anterior către o firmă care funcţionează în respectivul complex comercial.

Potrivit Poliţiei Capitalei, în momentul în care a fost depistat, bărbatul ar fi încercat să le ofere agenţilor de pază o sumă de bani, pentru a nu anunţa Poliţia.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii bucureşteni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi dare de mită, se mai precizează în comunicat.