Cea mai mică temperatură din această iarnă s-a înregistrat la Joseni – minus 22 grade Celsius

Cea mai mică temperatură din această iarnă s-a înregistrat la Joseni – minus 22 grade Celsius

Cea mai scăzută temperatură de la începutul iernii, la nivel naţional, s-a înregistrat vineri dimineaţa la Joseni, unde mercurul din termometre a coborât până la minus 22 grade Celsius, în timp ce la Miercurea Ciuc au fost minus 20 grade.

Temperatura este însă una obişnuită pentru staţia meteo Joseni, minima absolută a lunii decembrie fiind aici de minus 26 grade Celsius, a declarat meteorologul de serviciu de la staţia meteo Joseni, Rodica Biro, informează Agerpres.

Şi celelalte staţii meteo din judeţul Harghita au înregistrat temperaturi negative. La Topliţa au fost minus 14,3 grade Celsius, la Bucin s-au consemnat minus 14 grade, iar la Odorheiu Secuiesc mercurul termometrelor a arătat minus 6 grade.

Aceste valori sunt obişnuite pentru Harghita, cel mai friguros judeţ din ţară, supranumit şi Mica Siberie sau Polul Frigului.

Minima absolută a lunii decembrie în Harghita a fost de minus 33 grade Celsius şi s-a înregistrat la Miercurea Ciuc în anul 1998. Cel mai cald a fost în anul 1989 când tot la Miercurea Ciuc s-au consemnat 16,8 grade Celsius.