Bolnavii de la Urgente Galati sunt hraniti cu 4 lei pe zi. Nereguli grave gasite la controlul DSP

Mancare de patru lei pe zi – asta primesc pacientii Spitalului de Urgenta din Galati. Conducerea se descurca greu cu banii, mai ales in conditiile in care numarul pacientilor creste intr-una.

Normele prevad ca pacientii sa primeasca mancare in valoare de 7 pana la 13 lei, in functie de afectiuni.

Neregula a fost scoasa la iveala de un control al DSP si, din pacate, nu este un caz izolat.

In functie de varsta pacientului si de afectiunile de care sufera, actul normativ prevede o norma de hrana cuprinsa intre 7 si 13 lei. Controlul Directiei de Sanatate Publica in spitalele din Galati a descoperit ca in multe institutii medicale norma nu este respectata.

Dr. Valentin Boldea, directorul DSP Galati: „Spitalul Clinic de Urgenta asigura o norma de hrana de aproximativ 4 lei de pacient, pe zi, ceea ce este mult sub limita inferioara reglementata de lege.

Conducerea spitalului de urgenta Galati recunoaste ca face cu greu fata numarului mare de pacienti.

Dr. Calina Lazarovici, manager Spitalul de Urgenta Galati:
Una e sa hranesti 4.100 de bolnavi si alta e sa hranesti 3.700. Sigur ca e o diferenta. Cu aceeasi cantitate de mancare, in aceeasi suma de bani. Avem niste dificultati financiare, e adevarat.”

Intre timp, pacientii primesc pachete de acasa sau merg la magazinul de la parterul spitalului, care, evident, prospera in aceste zile.

In urma descentralizarii, Spitalul de Urgenta din Galati a trecut in subordinea Consiliului Judetului. Asa ca reprezentantii Directiei de Sanatate Publica au trimis o adresa catre forul administrativ, de unde spera sa vina banii pentru a ajunge la norma de hrana legala.

Sursa: Pro TV