Blackphone, telefonul care nu poate fi ascultat de servicii, a ajuns pe piaţă


Blackphone, telefonul care nu poate fi ascultat de servicii, a ajuns pe piaţă

Smartphone-ul Blackphone, un aparat creat pentru cei care nu vor sa fie ascultati de „servicii”, a inceput sa fie livrat pe piata, scrie portalul Onliner.by.

Joint-venture-ul responsabil cu productia dispozitivului bazat pe Android a începutul livrările acestuia catre clientii care au facut pre-comandă.

Blackphone este aparatul complet protejat de orice încercări neautorizate de interceptare și ascultare, sustin creatorii acestuia.
De dezvoltarea aparatului s-au ocupat producătorul spaniol de smartphone-uri Geeksphone si compania Silent Circle, care lucrează în domeniul securității informațiilor.

Smartphone-ul vine cu un set de aplicații specifice pentru a cripta datele în timpul transmisiei, criptarea informațiilor stocate in device, pentru navigare anonima pe web etc. In plus, orice aplicație pe care utilizatorul vrea s-o instaleze va fi verificata in prealabil.
Blackphone are un ecran HD cu o diagonala de 4.7-inch, procesor quad-core NVIDIA Tegra 4i, 1 GB de RAM și 16 GB memorie internă. Camera principală are o rezoluție de 8 megapixeli, iar cea frontala – 5 megapixeli. Aparatul funcționeaza pe baza sistemului de operare PrivatOS, construit pe baza Android 4.4 KitKat.

Costul acestui gadget anti-interceptare este de 629 dolari.