Bistriţa: 50 de persoane au apelat la serviciile de urgenţă din cauza exceselor


Noaptea dintre ani a fost una grea pentru unii români. În Bistriţa, peste 50 de persoane au apelat serviciile de urgenţã, majoritatea acuzând probleme de sãnãtate din cauza consumului excesiv de alcool şi mâncare, dar şi pentru cã au fost implicaţi în diverse altercaţii, informează Mediafax.

Dispecerul de la Serviciul Judeţean de Ambulanţã (SJA) Bistriţa-Nãsãud a declarat cã în noaptea de sâmbãtã spre duminicã 40 de persoane au cerut ajutorul medicilor. La rândul lor, echipajele SMURD Bistriţa-Nãsãud au fost chemate sã intervinã în zece cazuri, pacienţii transportaţi de ambulanţe fiind fie într-o stare avansatã de ebrietate, fie cu diferite plãgi produse dupã ce au cãzut.

„Am avut pacienţi cu dureri abdominale, unul cu un hematom la faţã cauzat de cãdere, fiindcã era într-o stare avansatã de ebrietate, un alt pacient cu plãgi la mânã”, a declarat dispecerul de serviciu de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţã Bistriţa-Nãsãud.

În noaptea dintre ani, un bãrbat aflat într-o avansatã stare de ebrietate s-a prezentat la Poliţia Judeţeanã Bistriţa-Nãsãud cu plãgi, însã poliţiştii nu au putut afla de unde s-a ales cu ele.

„Nu am putut sta de vorbã cu el fiindcã era incoerent. Aşteptãm sã se trezeascã şi sã vedem dacã îşi aminteşte ce a pãţit”, a declarat dispecerul de serviciu de la Poliţia Bistriţa-Nãsãud.