ANM: Avertizare de vant puternic si ninsoare in toata tara, incepand de vineri

In zonele montane va ninge viscolit, la inceput in Carpatii Orientali si Occidentali, apoi si in Meridionali, iar rafalele de vant vor depasi 80…90 km/h.
Intensificari ale vantului vor fi si in restul tarii, cu precadere in regiunile sudice, unde local vitezele vor atinge 55…60 km/h.

PROGNOZA METEO PENTRU URMATOARELE ZILE:

VINERI (13 ianuarie)
Cerul va fi temporar noros. Vor fi precipitatii, sub forma de ninsoare in Maramures, la munte, predominant sub forma de ninsoare in Transilvania, mixte in Crisana, Banat, local in Moldova si izolat in rest. Vor fi conditii de polei. Vantul va sufla moderat, cu intensificari in majoritatea regiunilor, iar la munte va fi tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 1 si 10 grade, iar cele minime intre -8 si 0 grad. Dimineata va fi ceata local in sudul si sud-estul tarii si izolat in rest.

SAMBATA (14 ianuarie)
Vremea va intra intr-un proces de racire. Cerul va fi mai mult noros in jumatatea nordica a tarii unde va ninge, pe arii extinse in zona de munte si local in rest. In celelalte regiuni innorarile vor fi temporare si pe arii restranse va ninge, in special in sud-vest. Vantul va avea intensificari in toate zonele, cu viteze mai mari la munte, unde va fi tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre -2 si 6 grade, iar cele minime se vor situa intre -11 si -1 grad.

DUMINICA (15 ianuarie)
Vremea va continua sa se raceasca. Cerul va avea innorari in toate regiunile, mai accentuate in nordul, centrul si nord-estul tarii, precum si in zona de munte, unde, mai ales ziua, pe arii relativ extinse va ninge. In restul teritoriului ninsorile se vor semnala pe spatii restranse. Vantul va sufla moderat, cu intensificari temporare in toate zonele, dar cu viteze mai mari la munte si in sud-vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre -4 si 4 grade, iar cele minime se vor situa intre -14 si -4 grade.