24 de ore fara crime. Recordul trist cu care se „mandreste” al 3-lea oras din Statele Unite

Orasul Chicago a stabilit un record trist. Pentru prima data intr-un an, in “Chi-Town”, asa cum mai este denumita metropola americana, nu a mai avut loc nicio crima timp de 24 de ore.

Este vorba despre ziua de miercuri, atunci cand nu a avut loc niciun act de violenta in orasul cunoscut pentru legaturile cu Al Capone si gangsterii din era Prohibitiei.

“Este cu siguranta rezultatul muncii titanice depuse de personalul Departamentului de Politie din Chicago”, a declarat ofiterul Garry McCarthy pentru NBC Chicago.

Numai anul trecut, efectivele politistilor de teren au fost suplimentate cu 1.000 de ofiteri.

“Chiar daca am inregistrat progrese, mai avem inca de lucru. Si nu vom fi multumiti pana nu vom scadea in mod semnificativ numarul crimelor in toate comunitatile din oras”, a mai declarat McCarthy.

Crime Chicago

Anul trecut rata crimelor a scazut fata de 2010, exceptie facand un singur cartier. Astfel, fata de 2010, cand 437 de oameni au fost ucisi, in 2011 politistii au numarat numai 419 crime, scrie NBC.

In cartierul Englewood, insa, rata omuciderilor a crescut cu 40% – 56 de crime au avut loc anul trecut in aceasta parte a orasului.

Crime Chicago

Chicago are una dintre cele mai ridicate rate ale criminalitatii din SUA, insa Newark, St. Louis si New Orleans ramana in continuare capitalele americane ale crimei.